Jump to content
TS.CSPOWER.RO 89.40.104.39:9987
Connect
AVG.CSPOWER.RO # Classic 141.95.23.181:27015
Connect
VRANCEA.CSPOWER.RO 54.37.95.118:27015
Connect
GG.CSPOWER.RO 212.81.56.12:27015
Connect
RESPAWN.CSPOWER.RO 162.19.193.137:27015
Connect
DARK.CSPOWER.RO 87.98.130.157:27015
Connect

PARTNERS

Neffi

Moderators
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Neffi

  1. O variantă remasterizată a jocului Portal cu texturi îmbunătățite și ray tracing va fi disponibilă pe data de 8 decembrie. Remaster-ul va sosi ca DLC gratuit pe Steam și va oferi suport pentru toate tehnologiile NVIDIA de ultimă generație, inclusiv DLSS 3, disponibil exclusiv pe seria de plăci video RTX 40. În ceea ce privește cerințele de sistem, jocul pare să fie extrem de pretențios, având nevoie de procesor Intel Core i7-6700 / AMD Ryzen 5 3600, 16 GB RAM și placă video NVIDIA RTX 3060 pentru 1080p cu raytracing la 30 fps. Pentru 1080p cu raytracing și 60 fps veți avea nevoie de procesor Intel Core i7-9700K și placă video NVIDIA RTX 3080, în vreme ce pentru 4K la 60 FPS cu ray tracing, jocul necesită un procesor Intel Core i7-12700K și o placă video RTX 4080.
  2. În cadrul World Display Industry Conference 2022, Beijing Oriental Electronics Group (BOE), unul dintre cei mai importanți producători de display-uri din lume, a dezvăluit primul ecran cu rată de refresh de 600 Hz. Acesta este destinat notebook-urilor de gaming next-gen, are diagonală de 16″, raport 16:10 și rezoluție 1080p, iar ca să demonstreze că nu sunt doar vorbe goale și că are un produs funcțional, BOE a adus la stand un prototip integrat pe un laptop cu GPU NVIDIA RTX. Așa cum poate bănuiți, noul display nu se adresează publicului larg, ci mai degrabă nișei eSports, unde timpii de reacție sunt mult mai importanți decât fidelitatea grafică. Mai multe detalii vom afla în cadrul CES 2022, unde vor fi dezvăluite și noile generații de notebook-uri de gaming.
  3. Printre ultimele lansari importante din 2022, The Callisto Protocol a avut parte de o lansare foarte problematica, iar Need for Speed a pierdut din viteza de alta data. The Callisto Protocol a fost unul dintre titlturile in jurul caruia s-a generat mult zgomot si intr-un fel de buna dreptate. Vazut drept un succesor spiritual al seriei Dead Space, dezvoltat chiar de creierul din spatele primului Dead Space, acesta parea sa fie Dead Space 4 pe care gamerii posibil sa nu-l primeasca niciodata. Asemanarile au fost vizibile din primele trailere: HUD-ul minimalist, violenta extrema, puterile telechinetice, tonul, etc. Insa a adus si elemente noi care sa-l faca deosebit, mutand accentul pe lupta corp la corp, armele fiind a doua optiune. Majoritatea criticilor au cazut de comun acord ca atmosfera, povestea si grafica sunt punctele forte ale jocului, in timp ce combat-ul poate deveni rapid repetitiv, unele animatii dureaza prea mult si o lipsa mare de boss battle adevarate. Jocul insa la ora actuala are un rating de „Mostly Negative” din aproape 4000 de voturi din partea gamerilor pe Steam. De ce? Simplu: dezvoltatorii au uitat sa optimizeze jocul. Acesta are un stutter oribil si nu poate fi savurat nici pe sisteme echipate cu RTX 3080. Vesnica poveste a jocurilor lansate intr-o stare nefinisata. Cel mai probabil dezvoltatorii au vrut sa-l lanseze inainte ca Dead Space Remake sa ajunga pe piata, care are o data de lansare programata pentru 27 ianuarie 2023. Eu unul asteptam The Callisto Protocol ca paine calda si consider ca majoritatea problemelor se pot repara prin patch-uri, iar apoi la o reducere de 50% il voi cumpara. Va las mai jos niste review-uri. Tot astazi a fost lansat si NFS Unbound, care spre deosebire de Callisto Protocol, se vinde cu 10 euro mai scump fiind considerat un titlu next-gen. E vizibil cum hype-ul NFS a ajuns pe nicaieri dupa ultimele titluri. Publicatiile mari precum IGN.com sau Gamespot.com nici nu s-au obosit sa ii ofere un review day-one, iar pe Steam aproape 700 de gameri i-au acordat un calificativ si momentan sta la „very positive”. Imi aduc aminte de Most Wanted 2005, cand o aveam pe Josie Maran si multi dintre noi care eram adolescenti pe atunci baleam la ea, il aveam pe Razor pe postul de bad guy si un joc de racing cu curse ilegale si plin de adrenalina. In 2022, avem desene animate si pe A$AP Rocky. Efectele anime se pot dezactiva, iar din ce spun gamerii, titlul este tot in aria Heat, doar ceva mai rafinat. Pe mine nu m-a convins deloc. Poate am imbatranit.
  4. Cel mai recent raport Steam arata cateva schimbari importante petrecute in luna noiembrie. Astfel, in ultimii 5 ani de zile cea mai populara placa grafica a utilizatorilor Steam a fost GeForce GTX 1060 si probabil sub acest nume de cod se ascund toate variantele existente. In luna noiembrie insa, aceasta a fost depasita pentru prima oara de GTX 1650, devenind astfel cel mai popular GPU. A treia pozitie este ocupata de RTX 2060. O crestere importanta poate fi observata pentru varianta mobila (laptop) a lui GeForce RTX 3060. Datele arata clar ca majoritatea gamerilor nu detin GPU high-end si probabil isi petrec timpul in titluri competitive care de obicei nu necesita placi video foarte puternice pentru a rula fluid. AMD a recastigat terenul pierdut in luna octombrie si detine din nou o treime din „piata” Steam. Posibil reducerile aplicate de AMD sa se resimta.
  5. Tip (avatar/semnatura/banner/grade/etc..):avatar ➳Text principal:Neffi ➳Text secundar [cspower]: ➳Dimensiuni:pentru steam si forum ➳Stock/Render/Tema[obligatoriu]:Femei ➳Alte precizari: DIMENSIUNI * Avatar (150x250 / 150x300) * Semnătură (500x200 / 400x200) * Avatar Steam (184x184) Editat Noiembrie 11 de S1ck
  6. Sa luam in considerare ca avem nevoie de admini Ai si de la mine un PRO
  7. Un ecran surprinzător care te va cuceri de când îl deschizi Noul ecran pliabil permite atingerea unui nivel nemaiîntâlnit de flexibilitate în utilizare tipică, cu mai multe moduri de lucru completate de tastatura detașabilă ASUS ErgoSense Bluetooth, dotată cu taste de dimensiune completă și cursă precisă de 1.4mm. Tastatura include și un touchpad cu o arie de lucru generoasă. Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) este tipul de laptop care se mulează rapid oricărei tipologii de utilizator, putând fi folosit în diferite moduri, în funcție de necesitățile de moment: ca un laptop dotat cu tastatură virtuală sau fizică, ca un sistem clasic desktop, în mod tabletă, ca eReader digital sau cu ecranul deschis complet la 180 de grade pentru consum multimedia și fluxuri de productivitate. Posibilitățile sunt limitate doar de imaginație și de spațiul disponibil. Configurarea aspectului ecranului pentru optimizarea spațiului în funcție de modul de lucru ales se face cu ușurință prin intermediului software-ului ScreenXpert. ASUS a folosit pentru acest model un ecran cu margini extrem de subțiri NanoEdge care contribuie la obținerea unui raport ecran-corp surprinzător de 87%. Laptopul folosește cea mai nouă tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode) și aduce toate avantajele unui ecran ASUS OLED. Amintim rezoluția înaltă 2.5K, imaginile HDR care frizează cu realismul datorită acoperirii integrale a volumului de culoare DCI-P3, până la calibrarea PANTONE din fabrică a fiecărui panou, toate acestea contribuind la obținerea unei experiențe cinematice incredibile, asistate de Dolby Vision. Sănătatea ochilor este o prioritate ASUS, din acest motiv emisiile de lumină albastră dăunătoare au fost semnificativ reduse cu până la 70%, rezultat certificat de TUV Rheinland. La prima despăturire a ecranului, vei fi întâmpinat de o imagine parcă desprinsă din realitate datorită celor 1.07 miliarde de culori pe care la poate reda cu precizie acest panou, la un contrast aproape infinit, un avantaj important al tehnologiei ASUS OLED. Trebuie să reamintim două caracteristici esențiale ale ecranului pliabil: luminozitatea maximă ce atinge valoarea de 500 niți și afișarea imaginilor în mișcare fără sacadări datorită timpului de răspuns ultra-rapid de 0.2 milisecunde. Citește mai mult la: [Hidden Content] Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere. .
  8. De fiecare dată când aud pe cineva care vorbește despre dezavantajele mașinilor electrice, cel mai important punct pe care îl evidențiază este autonomia, ceea ce este greșit. În acest moment, există mașini electrice care pot să parcurgă aproape 900 de kilometri cu o singură încărcare, număr ce rivalizează sau chiar depășește autonomia multor mașini cu motor termic. Principala problemă a mașinilor electrice este ce faci după ce cei aproape 900 de kilometri parcurși. La o mașină cu motor termic, alimentarea durează în jur de 2 minute, dar la un automobil electric, încărcarea poate dura ore întregi, ceea ce nu e tocmai optim. Ei bine, toate astea se vor schimba în viitor. Cum mai toți producătorii din domeniu aleg calea electrificării (mai puțin Toyota), era clar că tehnologia bateriilor care se află în ele va evolua. Și uite așa ajungem la subiectul materialului de astăzi: un start-up elvețian a dezvoltat o baterie specială, pe numele ei eTechnology, care se poate încărca la 80% din capacitate în… 72 de secunde! La bază, eTechnology împrumută elemente de la bateriile tradiționale deja aflate pe piață, la care adaugă mai mulți ultracondensatori. Pe lângă timpul de încărcare de foarte multe ori mai mic față de bateriile normale, celulele eTechnology au o durată de viață mult mai mare în comparație cu bateriile normale. Desigur, această încărcare în 72 de secunde nu se aplică mașinilor cu autonomii foarte mari, unde timpul va fi mai mare, dar eTechonology poate reprezenta un pas foarte important în adopția mașinilor electrice mici, de oraș, sau a altor mijloace de transport (trotinete electrice, scutere) cu baterii de sub 10 kWh. În teste, un prototip al tehnologiei eTechonology a fost încărcat la 80% în 72 secunde și la 100% în 2 minute și 30 de secunde. Poate mai important decât atât, bateriile au fost supuse la peste 50.000 de cicluri de încărcare-descărcare, iar tehnologia promite o longevitate a acumulatorilor mult mai mare decât cea a acumulatorilor tradiționali cu litiu-ion. În plus, tehnologia funcționează eficient și la temperaturi ridicate, condiții ce sunt extrem de dăunătoare pentru acumulatorii tradiționali. Benoît Morand este cel care a înființat compania care se ocupă de dezvoltarea acestor baterii. În trecut, acesta a fost șoferul și managerul unei echipe de Formula 1 și a jucat un rol crucial în dezvoltarea primei mașini hibride care a concurat în prestigioasă cursă de 24 de ore de la Le Mans, acum mai bine de 10 ani. Rămâne de văzut cum va evolua treaba asta. Directorul companiei a declarat că, în acest moment, costurile producerii celulelor eTechnology sunt mari, dar că în viitor, dacă suficienți producători adoptă aceste baterii, prețul va scădea semnificativ.
  9. Un grup de cercetători de la Universitatea din Stanford au dezvoltat un plasture smart revoluționar care poate grăbi vindecarea rănilor. Da, ați citit bine, smart, adicătelea are componente electronice și reacționează la informațiile date de senzorii integrați. Plasturele dezvoltat de Jian-Cheng Lai, Bao Research Group folosește senzori bioelectrici și senzori de temperatură pentru a monitoriza starea rănii. Acesta poate detecta stadiul vindecării și prezența unei infecții și poate aplica un curent electric slab pentru a grăbi vindecarea. Plasturele poate fi controlat și monitorizat la rândul său cu ajutorul unei aplicații pentru telefoane mobile, fără a fi nevoie de fire. În testele preclinice efectuate pe șoareci, plasturele smart a demonstrat o eficacitate excelentă, cu o vindecare cu 25% mai rapidă decât grupul de control. Cercetătorii subliniază că dispozitivul nu este unul pasiv, ci reacționează concret și măsurabil la starea rănii. Curenții electrici aplicați în zona respectivă promovează reacții chimice care scad inflamația și promovează repararea țesutului. În plus, electrostimularea crește nivelul populației de celule albe în zona afectată, în special cea a monocitelor și macrofagelor, care tratează activ și previn infecțiile. Plasturele are aderență variabilă, putând fi înlăturat mai ușor printr-o simplă configurare din telefonul mobil. Totuși, oamenii de știință subliniază că acest plasture este încă în faza de prototipare și că există câteva provocări care trebuie depășite. Cele mai importante sunt legate de costuri, de realizarea unori plasturi mai mari, potrivite pentru uz uman, precum și de stocarea plasturilor pe termen lung. Aceste probleme, la fel ca și potențialul unor reacții alergice la plasture, trebuie rezolvate înainte de intrarea în uz pe scară largă.
  10. Elevi din peste 20 de școli din întreaga țară învață, începând cu această toamnă, cu ajutorul jocurilor video. RGDA (Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România) a demarat programul Games in Schools, al cărui scop este să ofere instrumente alternative profesorilor care caută să facă materiile pe care le predau mai atractive pentru elevii din ciclul gimnazial. În acest sens, RGDA a pus la dispoziția profesorilor manualul european Games In School, realizat de către European School Network si ISFE (Interactive Software Federation of Europe). Manualul, tradus în limba română de către RGDA, oferă informațiile necesare pentru ca profesorii să poată înțelege care sunt beneficiile educaționale ale jocurilor și să învete modul în care să folosească jocuri video ca resurse educaționale și motivaționale în timpul orelor de curs. Pe lângă manualul generic european tradus, RGDA a inițiat și un program pilot al Games in School pentru trei materii gimnaziale: istorie, engleză și matematică. Pe parcursul anului școlar, profesorii de clasele V-VIII de la școli din Constanța, Bihor, Dolj, Suceava, Iași, Ilfov, Galați, Maramureș, Brașov și alte județe vor preda materiile elevilor, folosindu-se de jocurile video potrivite pentru a capta mai mult atenția acestora. Alături de câțiva voluntari din industrie și profesorii din programul pilot, asociația a creat liste de jocuri specifice, gândite să fie conforme cu programa școlară a elevilor de gimnaziu. De exemplu, la orele de istorie, fie că vor preda lectii despre antichitate, primul război mondial, fie despre revoluția franceză, epoca victoriană sau Grecia Antică, profesorii vor avea la îndemână exemple specifice din jocuri celebre. Sesiuni de joc în titluri precum Valiant Hearts: The Great War, Assassin’s Creed Unity și Odyssey, The Great Conqueror: Rome War Game sau Triviador, printre multe altele, îi vor ajuta pe profesori să explice, într-un mod interactiv, aceste perioade definitorii pentru civilizație. La clasele de matematică, elevii de clasa a V-a și a VI-a vor acumula cunoștinte despre numerele naturale, fracții Q și Z, elemente geometrice cu ajutorul unor jocuri precum Otter Rush, Meteor Multiplications, Hungry Puppies și multe altele. Jocurile video implică mai multe beneficii educaționale, printre care dezvoltarea aptitudinilor cognitive, spațiale și motorii, a principiilor elementare (relațiile cauză și efect) și pot fi folosite, în mod creativ, la soluționarea problemelor complexe. Mai mult, jocurile oferă exemple practice ale unor concepte și reguli care, altfel, ar fi dificil de ilustrat în lumea reală. Pe parcursul programului pilot, membrii asociației oferă suport fizic și online profesorilor care au ajutat la adaptarea manualului european generic. În urma feedback-ului lo Pentru a se informa despre modul în care jocurile video sunt integrate în procesul de învățare, atât profesorii cât și părinții pot accesa manualulr, RGDA își propune să îmbunătățească experiența la clasă a profesorilor din program, astfel încât, începând cu septembrie 2023, să poată include în program și alte instituții de învățământ, profesori și noi materii. [Hidden Content] Prin programul Games in Schools, RGDA va oferi sprijin profesorilor care doresc să propună materia opțională integrată EduGaming pentru anul școlar 2023-2024. Ministerul Educației a introdus, pentru prima oară, materia EduGaming în Ordinul Ministrului Educației nr. 6.101/2022 privind aprobarea de programe școlare pentru discipline opționale din învățământul preuniversitar. Profesorii care aleg să predea acest opțional vor ajuta copiii să dobândească competențe generale ca utilizarea strategiilor de joc pentru o raportare eficientă și creativă la lumea înconjurătoare și aplicarea regulilor fairplay-ului în timpul jocului în vederea relaționării pozitive cu ceilalți.
  11. Ne apropiem cu pași repezi de sfârșitul anului, care reprezintă și perioada mea favorită din an. Spiritul sărbătorilor este în fiecare dintre noi, în mașină cântă radioul lui Moș Crăciun iar mai toată lumea este fericită și așteaptă să-și deschidă noile cadouri primite de Crăciun. Dar asta înseamnă și că ne apropiem de începutul următorului an, iar 2023 se anunță un an plin de lansări spectaculoase și de tehnologii care mai de care mai avansate. Când vorbim despre piața de telefoane, ca în fiecare an, Samsung este compania care va da startul lansărilor de primă clasă undeva prin luna februarie. Vorbesc, bineînțeles, despre noile telefoane din seria Samsung Galaxy S23. Acestea vor reprezenta ce are mai bun de oferit producătorul coreean în materie de telefoane plate (Z Fold și Z Flip vor veni ceva mai târziu în an) și vor fi dispozitivele pe care mulți le așteaptă.
  12. Atunci când te înregistrezi la un serviciu precum Facebook, trebuie să bifezi o căsuță cum că ai citit termenii și condițiile în care îți este explicat cum și de către cine îți vor fi folosite datele. Sunt sigur că citești tot de fiecare dată, la fel ca și mine, și nu doar bifezi și treci mai departe… Și sunt sigur că nu scrie nicăieri acolo că datele tale vor fi vândute. Ei bine, dacă folosești Whatsapp, trebuie să știi că e foarte probabil ca datele tale personale (nume, număr de telefon) să fie de vânzare pe internet. Conform publicației Cybernews, datele a 500 de milioane de utilizatori au fost sparte din serverele companiei. Într-o postare pe un forum bine cunoscut de hackeri, o persoană pretinde că vinde o bază de date a Whatsapp cu jumătate de miliard de numere de telefon din 84 de țări, ceea ce înseamnă în jur de un sfert din totalul utilizatorilor serviciului. Din aceste 500 de milioane de numere, 32 ar fi din Statele Unite, 45 de milioane din Egipt, 35 de milioane din Italia și 11 milioane din Marea Britanie. Mai mult, persoana care a făcut postarea pe acel forum de hackeri vinde și datele personale ale utilizatorilor în funcție de țară. Astfel, toate cele 32 de milioane de numere de telefon din Statele Unite s-ar vinde cu 7.000 de dolari, în timp ce cele 11 milioane din Marea Britanie s-ar vinde cu 2.500 de dolari. Motivele pentru care cineva ar folosi aceste numere de telefon sunt phising-ul și reclamele. Imaginează-ți cum ar fi ca, într-o zi, telefonul tău să înceapă să sune în neștire și să primească tot felul de SMS-uri dubioase cum că cineva îți oferă un job part-time bine plătit în care nu trebuie să faci nimic sau cum un prinț nigerian are nevoie de 1.000 de dolari să ajungă acasă. Nu este prima dată când Whatsapp a avut un astfel de data breach, și niciodată nu s-a terminat bine. Desigur, această informație cum că datele a jumătate de miliard de oameni sunt de vânzare nu este una confirmată, dar mai multe surse din industrie spun că ce se întâmplă nu este o joacă. Rămâne de văzut cum va evolua situația. Cert este că, dacă și tu te trezești într-o dimineață cu telefonul plin de mesaje dubioase, cel mai bine ar fi să iei legătura cu operatorul tău și cu Meta, care deține aplicația Whatsapp.
  13. AI-ul, sau inteligența artificială, este deja o parte integrală a vieții noastre. Telefonul tău folosește AI atunci când procesează pozele sau când încearcă să ghicească pe ce aplicație vei intra și, mai nou, AI-ul poate să creeze poze bazat pe diferite cuvinte cheie, așa cum sunt și design-urile printate pe tricourile de pe store.zonait.ro. Dar uite că inteligența artificială poate fi folosită și pentru lucruri nu neapărat bune. Conform publicației The Guardian, un program care scrie eseurile elevilor de la școală poate trece fără probleme de orice software anti-plagiat, ceea ce este alarmant. Adică, nu zic că eu sunt ușă de biserică și că nu am copiat la școală în viața mea (don’t cheat, kids!) dar nici nu aș vrea să-mi imaginez cum ar fi fost dacă aș fi avut acces la un AI care să-mi scrie toate temele. Punctual, acest AI poate să scrie eseuri argumentate corect, exclusiv în limba engleză, coerente și bine scrise despre subiecte precum cauzele primului Război Mondial sau un comentariu despre piesa Hamlet a lui Shakespeare. Tot ce trebuie să faci este să îi dai câteva cuvinte cheie, să apeși enter și să te minunezi cum ai făcut rost de tema pentru acasă în doar câteva secunde. Problema cea mai mare cu acest AI este faptul că este foarte greu de detectat. Dat fiind faptul că fiecare eseu pe care acest program îl scrie este unic, asta îl ajută să treacă de analiza celui mai exigent profesor și al celui mai bun software anti-plagiat. Cum s-ar putea schimba asta? În primul rând, vreau să mai iterez o dată că nu este bine să trișezi sau să copiezi la școală. O variantă bună de a evita asta ar fi ca acele software-uri să fie restricționate elevilor și studenților. Practic, atunci când vrei să te înregistrezi pentru a folosi inteligența artificială, va trebui să trimiți o poză cu buletinul sau orice alt act de identitate pentru a valida dacă ești sau nu la școală, oricare ar fi ea. Cu toate astea, deși sună ca o rezolvare destul de bună, pentru asta ar fi nevoie de implicarea guvernelor și noi legi în această privință ar trebui scrise, ceea ce ar dura destul de mult timp, timp în care elevii pot trișa la școală foarte ușor. O altă variantă, deși nici asta nu e ușor de implementat, ar fi ca tot textul pe care toate programele de inteligență artificială le generează să fie introduse într-o bază de date comună, la care programele anti-plagiat să aibă acces și să detecteze atunci când un eseu este făcut așa.
  14. MSI a anunțat cele mai noi plăci grafice NVIDIA GeForce RTX 4080 chiar în cursul zilei de ieri, prin intermediul unui comunicat de presă. MSI GeForce RTX Seria 40 integrează cele mai noi tehnologii, design modern și performant și bineînțeles, cele mai avansate metode de răcire. Plăcile video vor fi bazate pe noua arhitectură Ada Lovelace și vor oferi gamerilor “un salt calitativ în ceea ce privește performanța, redarea neuronală și multe alte capacități de top ale platformei.“ [Hidden Content] A treia generație de plăci grafice RTX de la MSI va fi împărțită în mai multe versiuni: Suprim, Gaming Trio și Ventus. Iată ce spune MSI despre ele: Gama SUPRIM este concepută pentru performanță, eficiență și prestigiu. Fiind răcită cu TRI FROZR 3S, cel mai avansat sistem de răcire cu aer de la MSI, căldura este disipată eficient de componentele critice ale plăcii cu ajutorul TORX FAN 5.0, până la 10 heatpipe-uri, pale Airflow Control cu noile margini Wave-curved 3.0 și pale antegrade de aer. În centru, modelele bazate pe RTX® 4080 16G au o cameră de vapori care asigură un transfer termic eficient. Aluminiul periat de pe exteriorul coolerului și PCB-ului conferă o estetică atrăgătoare, întărind în același timp structura plăcii. RGB Mystic Light oferă milioane de culori și o serie de opțiuni de iluminare dinamică personalizabilă care vor uimi privitorii. Cu Dual BIOS, utilizatorii pot opta rapid pentru un nivel redus de zgomot sau pentru performanțe suplimentare printr-o simplă apăsare de buton. Toate modelele SUPRIM sunt la fel de impresionante ca dimensiune și ca performanță. [Hidden Content] GAMING TRIO a fost reîmprospătat cu un aspect nou, dar familiar, păstrând în același timp echilibrul excelent între performanță, răcire și zgomot redus în care jucătorii au ajuns să aibă încredere. În fruntea acestei serii de produse actualizate se află noul design TORX Fan 5.0, cu perechi de trei pale de ventilator legate și care concentrează fluxul de aer în sistemul de răcire actualizat Tri Frozr 3. În centrul radiatorului, modelele bazate pe RTX 4080 prezintă placa de bază din cupru placat cu nichel. Noua serie GAMING TRIO este dotată cu un BIOS dual pentru a permite comutarea ușoară între modul Silent și modul Gaming pentru și mai multă performanță. Un backplate din metal cu design flow-through întărește structura plăcii grafice, asigurând în același timp o acțiune de răcire pasivă prin implementarea unor thermalpad-uri. Mystic Light îmbunătățește exteriorul plăcii grafice, iluminând în sincron cu restul PC-ului prin Mystic Light Sync și Ambient Link. [Hidden Content] serie VENTUS revine acum echipată cu trei ventilatoare TORX 4.0 premiate. Întruchiparea unei filozofii de design de top, plăcile VENTUS păstrează elementele esențiale pentru a îndeplini orice sarcină, oricât de solicitantă ar fi. Un sistem de răcire robust, un backplate din aluminiu periat și o estetică bine conturată fac ca această placă grafică să fie potrivită pentru orice build. [Hidden Content]
  15. Noul SSD a câștigat deja premiul GOOD DESIGN din Japonia, asigurând viteze de scriere și citire de 4 ori mai mari decât cele ale SSD-urilor PCIe 3.0 standard și de 13 ori mai mari decât ale unui SSD SATA. [Hidden Content] LEGEND 960 MAX are o interfață PCIe 4.0 NVMe 1.4, fiind compatibil și cu platforma PCIe 3.0. Vitezele de scriere/citire sunt de 7.400/6.800 MBps, iar carcasa este construită din aliaj de aluminiu, tocmai pentru a oferi o disipare mai bună a căldurii. Potrivit ADATA, SSD-ul oferă o răcire cu 40% mai bună, fiind potrivit atât pentru gaming, cât și pentru sarcini de proiectare extrem de complexe precum animația 3D sau dezvoltarea de jocuri. Pe lângă asta, 960 MAX poate fi montat și într-o consolă PlayStation 5. [Hidden Content] “LEGEND 960 MAX oferă avantaje unice la încărcarea sistemului și la buffering-ul de date prin intermediul unui algoritm de cache SLC și DRAM Cache Buffering. Întreaga linie de produse SSD este echipată cu un mecanism LDPC (Low Density Parity Check Code) și cu tehnologie de criptare AES pe 256 de biți pentru a asigura o transmisie precisă și sigură a datelor și pentru a proteja proprietățile intelectuale de o interceptare ușoară “, au declarat cei de la ADATA în comunicatul de presă publicat pe 17 noiembrie. SSD-ul este disponibil în mai multe variante, cu capacități de până la 4TB și beneficiază de o garanție de 5 ani din partea ADATA. Vezi aici specificațiile complete.
  16. XPG, furnizor de sisteme, componente și periferice pentru gameri, profesioniști Esports și pasionați de tehnologie, anunță astăzi faptul că întreaga gamă de module DRAM de la ADATA și XPG este compatibilă cu cele mai recente platforme Intel Z790, asigurând stabilitate și performanță optime. În plus, XPG a anunțat și lansarea noii serii de memorii DDR5 XPG LANCER 7200, inclusiv LANCER RGB MERA Limited Edition și LANCER RGB ROG Certified Edition, pentru a oferi mai multe kituri de memorie DDR5 de înaltă frecvență pentru următoarea generație de jocuri. XPG LANCER DDR5 atinge viteze de până la 7200 MT/s Memoriile XPG LANCER 7200 DDR5 dispun de cipuri Hynix A-die pentru un overclocking facil. Acest lucru permite jucătorilor să își overclockeze sistemele la viteze mai mari, rapid și ușor. Seria LANCER 7200 este disponibilă în variante cu sau fără iluminare RGB. De asemenea, noile produse vin cu două opțiuni de culoare a radiatorului pentru a satisface diferite preferințe estetice, inclusiv Midnight Black și Snow White. Profitând de lansarea de către Intel a celei mai recente familii de procesoare Intel® Core™ din generația a 13-a, XPG a luat inițiativa de a lansa XPG LANCER DDR5 7200 pentru a face upgrade cu plăcile de bază Z790, care se estimează că vor fi disponibile pe piață începând din luna noiembrie. Jocuri de mare viteză cu ambasadorul mărcii XPG, MERA XPG a lansat și ediția limitată LANCER 7200 DDR5 RGB MERA. Acest modul prezintă ambasadorul mărcii XPG, Mera, pe designul unic al radiatorului. Acesta este disponibil în capacități de până la 16GB și este disponibil în opțiuni cu canal dublu. Mai mult, ediția limitată MERA vine cu LED-uri ARGB, pentru un plus de valoare estetică. Bucurați-vă de performanța superioară a memoriei DDR5 și de RGB personalizabil împreună cu gamerul vostru preferat. Overclocking ROG cu XPG XPG și Republic of Gamers (ROG) au făcut echipă pentru a oferi utilizatorilor ROG cea mai bună experiență DDR5. Modulul de memorie XPG LANCER RGB ROG CERTIFIED 6400 a fost supus unor teste extinse de către ROG pentru compatibilitatea cu plăcile de bază ROG Intel® DDR5 din seria ROG. Acest lucru înseamnă că utilizatorii ROG se pot bucura de performanțe garantate de overclocking la niveluri de optimizare cu care alte unități DRAM pur și simplu nu pot concura. Odată ce modul "ROG Certified" a fost activat în BIOS, care poate fi operat la viteze de până la 6600 MT/s cu ajutorul funcției de overclocking cu un singur click, utilizatorii se pot bucura de o experiență de joc îmbunătățită. LANCER RGB ROG CERTIFIED 6400 este așteptat să fie disponibil la nivel global în luna noiembrie.
  17. acă prețul mare al unui PC de gaming serios nu este cea mai atractivă ofertă pentru tine, ei bine varianta cea mai bună pe care o ai este un serviciu de cloud gaming. Dintre toate, NVIDIA GeForce NOW este de departe cel mai bună variantă pe care o ai. În primul rând, nu costă atât de mult, cel puțin nu în comparație cu un calculator potent dedicat pentru treaba asta, care oferă performanțe similare cu cele ale NVIDIA GeForce NOW. În al doilea rând, acest serviciu funcționează cu jocurile pe care tu deja le-ai cumpărat și nu trebuie să le achiziționezi dintr-un magazin proprietar. Steam, Ubisoft Connect și Epic Games Launcher sunt câteva dintre platformele compatibile cu NVIDIA GeForce NOW. Și uite așa se face că cei de la NVIDIA vin cu un cadou dacă alegi să-ți cumperi un voucher de 50 de euro pentru acest serviciu. Practic, la fiecare achiziție, pe lângă cardul de 50 de euro vei primi un altul de 20 de euro, pe care îl poți păstra sau îl poți face cadou cuiva, că tot vin sărbătorile. Cu cardul de 50 de euro îți poți lua un abonament de 6 luni Priority care îți oferă gaming la rezoluții de până la 1080p și 60fps, sau un abonament de 3 luni la serviciul RTX 3080, cu care poți să te joci în rezoluții de până la 4K la 120fps. Cu ajutorul voucher-ului de 20 de euro, tu sau o persoană dragă ție poate achiziționa 2 luni de abonament Priority, cu beneficiile menționate mai sus, sau o lună de abonament RTX 3080, care este și cea mai bună variantă dacă vrei ca experiența ta de gaming să fie de primă clasă.
  18. Aliexpress este plin de tot felul de produse care mai de care mai caraghioase, iar componentele de calculator nu sunt cu nimic mai diferite. Cel mai bun exemplu este placa video despre care vorbim astăzi, 51Risc GeForce RTX 3070 TiM. În realitate carcasa acesteia ascunde un chip GA104 (GN20-E), adică fix același care este folosi în ediția Mobile a plăcii cu pricina. Ceea ce mă fascinează în schimb este transparența anunțului. Cei de la 51Risc (producătorul third party) sunt sinceri cu potențialii clienți și prezintă produsul drept o placă video de laptop portată pe PC. Avem chiar și specificațiile, care nu sună chiar atât de rău. Spre exemplu știm că frecvența memoriei este de 1.750MHz, în timp ce frecvența nucleului în modul Boost urcă până la 1410MHz. Pe partea de alimentare 51Risc GeForce RTX 3070 TiM vine cu un singur conector 8-pin PCIe și consumă 220W, cu mult sub alte plăci video. Conform specificațiilor și a experienței din trecut, vă pot spune că chip-ul ăsta Mobile oferă aproximativ aceeași performanță în jocuri ca o RTX 3060 Ti pentru desktop. Și chiar dacă nu sună a mare lucru, personal am fost impresionat de 3060 Ti în perioada lansării și am considerat-o mereu una dintre cele mai bune plăci din generația ei. Iar pentru cei curioși, o jucărie de genul costă 1.970 de lei pe Aliexpress. Comparativ, o distribuție entry de 3060 Ti se învârte pe la 2.300-2.400 la noi. Așa că cel puțin pentru piața din România, această placă nu prea este combinație în condițiile în care trebuie luat în considerare și costul transportului, taxele vamale, dar și durata.
  19. După ce în 2019, piața telefoanelor a fost zguduită de lansarea primelor pliabile, a devenit doar o chestiune de timp până când Apple, unul dintre cele mai mari nume din industrie, va prezenta lumii varianta lor de iPhone care se îndoaie. Deși nu am văzut nici un produs final până acum, mai multe patente au fost înregistrate de companie iar zvonurile cum că Apple va scoate iPhone Fold (sau cum se va numi dispozitivul) circulă deja pe internet de ani buni. Și uite așa se face că cineva, pesemne sătul să aștepte după gigantul din Cupertino să îi îndeplinească visul, a luat taurul de coarne și a convertit un iPhone într-un dispozitiv pliabil în toată regula, conform publicației 9to5Mac. Folosind balamaua de pe un Motorola RAZR (al cărui recenzie o găsești aici), creatorul acestui dispozitiv de-a dreptul blestemat, denumit iPhone V, a reușit să facă ceva ce Apple nu a reușit până acum.
  20. eShop-ul oficial ASUS desfășoară o promoție specială de Black Friday, ce cuprinde o selecție de telefoane mobile și laptopuri, cu reduceri de preț de până la 1050 RON. Ofertele din cadrul ASUS Black Friday sunt valabile până pe 27 noiembrie, în limita stocurilor. Toate comenzile beneficiază de transport gratuit pe teritoriul României, indiferent de valoare. Cu acest prilej, telefoanele inteligente lansate în 2022, Zenfone 9 și ROG Phone 6, beneficiază de prețuri reduse cu 600 RON. Astfel, pasionații de jocuri mobile pot achiziționa într-un mod mai avantajos telefonul de gaming ROG Phone 6 bazat pe platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, cu 12GB memorie LPDDR5 și stocare UFS3.1 de 256GB. Oferta Black Friday cuprinde și trei laptopuri portabile echipate cu ecrane OLED, ce oferă avantaje imbatabile în fața celor tradiționale de tip LCD: Vivobook 15 OLED K513 (11th Gen Intel), Zenbook Flip 13 OLED (UX363, 11th Gen Intel) și Zenbook 14X OLED (UX5401, 12th Gen Intel). Modelul UX5401ZA-L7015X este recomandat atât utilizatorilor exigenți cu performanța, autonomia și designul, cât și creatorilor de conținut care pot beneficia de o reducere de 1000 RON și de un abonament Adobe Creative Cloud gratuit pe durata a trei luni. Black Friday este un prilej bun pentru achiziția unui nou laptop de gaming, profitând de prețurile reduse în cazul unor serii precum ASUS TUF Gaming A15/F15. Cele două modele – FX506HE-HN012 cu procesor Intel® Core™ i5-11400H și FA506IHR-HN019 cu AMD Ryzen™ 5 4600H – au ecrane rapide la 144Hz și stocare de 512 GB pe SSD M.2 NVMe™ PCIe® 3.0. Modelul F15 dispune de o placă video dedicată NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Ti și 16 GB de memorie DDR4. Utilizatorii care doresc un laptop portabil și multifunctional pot alege una dintre configurațiile seriei ASUS X515. Având un preț promoțional accesibil – ce pornește de la 1299 lei în cazul X515EA-BQ950 – și fiind performant în majoritatea aplicațiilor office, X515 integrează un procesor Intel Core din generația a 11-a și până la 16 GB memorie RAM. Pe lângă asta, pe magazinul oficial ASUS poți să găsești mai multe laptopuri buget la prețul de 999 RON, cum ar fi ASUS E510 și două configurații X515MA. Fanii Republic of Gamers pot opta pentru laptopul de gaming ROG Strix G17 (G713IE-HX004), al cărui preț a fost redus cu 450 RON. Modelul include procesor AMD Ryzen™ 7 4800H, placă video NVIDIA® GeForce RTX™ 3050 Ti, 8GB memorie DDR4 și stocare de 512GB pe un SSD M.2 NVMe™ PCIe® 3.0. Ecranul FHD de 17,3 inci oferă un rată de refresh de 144Hz, iar pentru extinderea imaginii pe un monitor se poate apela inclusiv la portul USB 3.2 Gen 2 Type-C cu suport DisplayPort™, Power Delivery și G-SYNC. ROG Strix G17 oferă conectivitate Wi-Fi 6 pentru transferuri rapide într-o rețea wireless de ultimă generație.
  21. Procesoarele Ryzen 7000 nu au avut un start atât de puternic și o mare parte dintre criticile aduse de pasionații de hardware sunt legate de consum. Situația stă însă să se schimbe întrucât două procesoare noi au fost zărite în baza de date a celor de la SiSoftware: Ryzen 5 7600 și Ryzen 7 7700. Desigur, ambele variante sunt fără X în coadă și marele schimbări par să fie consumul și frecvențele. În plus, sistemul pe care au rulat acestea se numește Sapphire 7D771 ceea ce indică faptul că am putea vedea și variante embedded ale acestor chip-uri. SiSoftware listează ambele procesoare cu numărul corect de fire de execuție, dar frecvența amândurora este de 3.8GHz. Asta face Ryzen 5-ul cu 900MHz mai încet decât versiunea cu X în coadă, în timp ce Ryzen 7 7700 pierde 700MHz. AMD nu au confirmat nimic vis-a-vis de aceste procesoare și este neclar dacă vor fi disponibile pe piața mainstream, dar au potențial chiar și-n acest punct.
  22. In fiecare an, Samsung obisnuia sa lanseze doua versiuni ale fiecarui flagship din celebra serie S: incepand cu Galaxy S8 si pana la seria S22, Europa primea variantele echipate cu procesoare produse in-house din gama Exynos, in timp ce restul lumii primea variantele echipate cu procesoare Snapdragon. Treaba a mers bine pentru un interval de cativa ani, cand diferentele intre cele doua variante nu erau foarte mari. Insa daca ne uitam la teste comparative intre S21 Ultra echipat cu Exynos si cel echipat cu Snapdragon vom vedea diferente enorme. Ultimul cui in sicriu pentru Exynos a fost generatia 2100, prezenta pe S22, S22+ si S22 Ultra. Procesorul este un adevarat dezastru, incalzindu-se fara nici o logica si cu o autonomie absolut revoltatoare. Asta pot confirma din experienta personala avuta cu S22 Ultra. Se pare ca Samsung a inteles intr-un final problema si conform Qualcomm, toata lumea va primi aceiasi varianta de telefon peste tot in lume. So from a March quarter perspective, you’re right, the benefit from the Samsung launch for the new phone would be in the in kind of the second half of the March quarter. So it comes in towards the end of the quarter, but that will be an advantage, whereas our share from 75% in G S22 goes up to global share in G S23. – Akash Palkhiwala (Qualcomm CFO) Informatia se poate deduce prin faptul ca Akash Palkiwala confirma ca un numar foarte mare de procesoare Snapdragon vor fi livrate catre Samsung. In plus, Samsung ar fi semnat pe termen lung un contract cu Qualcomm pentru livrarea de procesoare premium. In handsets, we entered into a new multiyear agreement with Samsung, expanding the use of Snapdragon platforms for future premium Samsung Galaxy products globally. – Cristiano Renno Amon (Qualcomm CEO) Samsung nu a confirmat sau infirmat pana acum absolut nici o informatie, asa ca eu unul inca nu sunt sigur ca nu ne trezim totusi cu o varianta Exynos fortata pe piata.
  23. Dacă, la fel ca și mine, ești un avid utilizator de doua browsere, fie pentru că pe unul îți ți viața personală și pe celălalt pe cea de la serviciu, fie din alt motiv, am o veste bună pentru tine. Samsung tocmai a introdus o funcție pentru toate telefoanele lor care poate importa marcajele de pe Chrome pe browser-ul implicit al telefonului, rapid și eficient. Tot ce ai nevoie pentru ca această funcție să meargă este cea mai recentă versiune a browser-ului preinstalat, numit Samsung Internet Browser, un cont Samsung și extensia Samsung Internet Chrome Extension. După ce ai toate astea, tot ce trebuie să faci este să intri în setările Samsung Internet și să activezi sincronizarea cu Chrome, totul cu un singur tap. Mai mult, această extensie se asigură și ca bookmark-urile rămân sincronizate, ceea ce înseamnă că, de fiecare dată când salvezi o pagină nouă pe Chrome, acel marcaj se va transfera automat și pe aplicația implicită de internet, fără să mai fie nevoie să faci asta manual. Interesant de notat este faptul că Samsung nu a inclus această funcție foarte utilă în lista de schimbări publicată atunci când actualizarea s-a lansat, ceea ce este ciudat. Celelalte funcții interesante aduse de noul update sunt: un nou widget pentru aplicația Internet Browser de care am discutat mai devreme, abilitatea de a folosi Add-Ons în Secret Mode, Smart Anti-Tracking și altele. Actualizarea este disponibilă pentru telefoanele Galaxy S10 și mai noi, toată seria Fold mai puțin primul, toată seria Flip, și mai multe modele din seria A de telefoane ale producătorului coreean.
  24. AppleInsider este susținut de publicul său și poate câștiga comision ca Asociat Amazon și partener afiliat pentru achizițiile eligibile. Aceste parteneriate afiliate nu influențează conținutul nostru editorial. Cea mai recentă versiune a Linux 5.19 are mai mult un unghi Apple decât de obicei, Linus Torvalds lansând-o folosind un MacBook Air M2 care rulează o versiune de Linux portată pe Apple Silicon. Linux, ca și alte sisteme de operare, primește actualizări periodic, software-ul open source nefiind o excepție. Linus Torvalds, forța motrice din spatele Linux, a lansat recent versiunea 5.19 a sistemului de operare, permițând întreținătorilor diferitelor variante de Linux să încorporeze modificările. Depistat de Asahi Linux, Torvalds a transmis un comentariu despre utilizarea produselor Apple într-un e-mail către Linux Kernel Mailing List. Postat duminică, Torvalds scrie „cea mai interesantă parte aici este că am făcut lansarea (și scriu asta) pe un laptop arm64”, referindu-se la utilizarea Apple Silicon. AppleInsider este susținut de publicul său și poate câștiga comision ca Asociat Amazon și partener afiliat pentru achizițiile eligibile. Aceste parteneriate afiliate nu influențează conținutul nostru editorial. Cea mai recentă versiune a Linux 5.19 are mai mult un unghi Apple decât de obicei, Linus Torvalds lansând-o folosind un MacBook Air M2 care rulează o versiune de Linux portată pe Apple Silicon. Linux, ca și alte sisteme de operare, primește actualizări periodic, software-ul open source nefiind o excepție. Linus Torvalds, forța motrice din spatele Linux, a lansat recent versiunea 5.19 a sistemului de operare, permițând întreținătorilor diferitelor variante de Linux să încorporeze modificările. Depistat de Asahi Linux, Torvalds a transmis un comentariu despre utilizarea produselor Apple într-un e-mail către Linux Kernel Mailing List. Postat duminică, Torvalds scrie „cea mai interesantă parte aici este că am făcut lansarea (și scriu asta) pe un laptop arm64”, referindu-se la utilizarea Apple Silicon.
×
×
  • Create New...