Jump to content
TS.CSPOWER.RO #1 217.156.22.108:9987
Connect
VRANCEA.CSPOWER.RO #2 54.37.95.118:27015
Connect
VRANCEA.CSPOWER.RO #3 54.37.95.118:27015
Connect
CSGO.CSPOWER.RO #4 5.252.101.56:27015
Connect
GG.CSPOWER.RO #5 212.81.56.12:27015
Connect
CSDM.CSPOWER.RO #6 193.218.204.108:27015
Connect

FREAKHOSTING.COM FIRMĂ PARTENERĂ
HYTHOST.COM FIRMĂ PARTENERĂ
DREAMSERVER.RO FIRMĂ PARTENERĂ
X-MASTER MASTERSERVER PARTENER

[Știre] Nintendo a câștigat procesul împotriva autorilor Yuzu


Recommended Posts

  • Advanced Moderator

În cursul săptămânii trecute, Nintendo a dat în judecată creatorii Yuzu, o aplicație ce emulează consola Nintendo Switch. Compania japoneză a motivat această decizie prin faptul că Yuzu ar fi fost responsabil pentru descărcarea ilegală a foarte multor exemplare ale jocului The Legacy of Zelda: Tears of the Kingdom și a acuzat dezvoltatorii acestei aplicații că ocolește, într-un mod ilegal, criptarea software folosită de Nintendo.

De obicei, acest gen de dispute în justiție durează perioade mai lungi, existând și precedente în care instanțele au dat câștig de cauză producătorilor acestor emulatoare, motivând deciziile prin dreptul pe care utilizatorii îl au de a-și crea exemplare de siguranță (back up) ale produselor software pe care le dețin în mod legal. Nu a fost cazul, însă, de această dată.

Emulatorul Yuzu dispare, iar autorii acestuia sunt buni de plată.

Cele două părți implicate au ajuns la un acord deloc avantajos pentru producătorii aplicației de emulare. Astfel, aceștia vor fi nevoiți să plătească către Nintendo, drept daune, nu mai puțin de 2,4 milioane de dolari. De asemenea, judecătorul le-a impus acestora să predea și să înceteze utilizarea domeniului YUZUEMU.ORG, care găzduia emulatorul în cauză.

Nu în ultimul rând, instanța de judecată a ordonat distrugerea tuturor uneltelor și dispozitivelor folosite pentru a eluda protecția Nintendo, inclusiv toate exemplarele emulatorului Yuzu, a tuturor uneltelor utilizate pentru crearea sau folosirea aplicației Yuzu și a tuturor cheilor criptografice folosite pentru “spargerea” protecțiilor Nintendo.

Cu alte cuvinte, Yuzu, unul dintre cele mai utilizate și de succes emulatoare software de pe piață, este “mort și îngropat”. Acesta nu este însă singurul emulator de Nintendo Switch disponibil pe piață, existând și alte alternative capabile să ruleze “imagini” ale cartridge-urilor utilizate de compania japoneză pentru consolele Switch.

Rămâne de văzut dacă Nintendo va lua măsuri și împotriva acestor soluții de emulare. Ce este sigur este că interzicerea acestor inițiative nu este bine văzută de comunitățile de gameri: mulți dintre aceștia sunt pasionați de prezervarea jocurilor video și după ce consolele și/sau platformele originale, pentru care acestea au fost inițial concepute, ies din uz. În cazurile multor astfel de titluri clasice, emulatoarele au rămas singurele soluții pentru ca aceste jocuri să mai poate fi rulate și încercate de utilizatorii din ziua de astăzi.

 

 

Sursa:https://www.dsogaming.com/news/the-creators-of-yuzu-will-pay-2-4-million-in-damages-to-nintendo/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Guest, Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...